Cyclocross Fiets

Cyclocross fietsen zijn fietsen die tussen een mountainbike en een racefiets inzitten. Deze fietsen worden veelal gebruikt tijdens het veldrijden, omdat met het veldrijden de voordelen van zowel het racefietsen als het mountainbiken belangrijk zijn. De cyclocross fiets is langer dan een gewone racefiets en de stuurhoeken staan anders gericht, zodat je niet te snel over de kop slaat.

Ten opzichte van een racefiets presteert een cyclocross fiets beter onder zwaardere weersomstandigheden en ruigere ondergronden. Dit heeft de fiets veelal te danken aan de speciale wielen en banden, maar ook aan het frame en de afmontage die samen perfect kunnen presteren onder deze omstandigheden. Al deze eigenschappen neigen weer net niet teveel naar een mountainbike, zodat een cyclocross fiets weer de voordelen van een racefiets geniet. The best of two worlds!

Cyclocross fiets kopen?

Voor je een cyclocross fiets aanschaft, is het slim om goed na te denken over wat je van een fiets verwacht. Hoe vaak ga je de fiets gebruiken? Fiets je vaak of slechts een paar keer maand? Waar ga je fietsen? Allemaal vragen die je jezelf kan stellen en die je uiteindelijk helpen bij het maken van de juiste keuze.
Om jouw cyclocross uitrusting compleet te maken, kan je ook accessoires, als pedalen, bidonhouders, bidons of een helm mee bestellen.

Meer weten? Kom eens langs in de winkel!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x